Beperkte heropening

Beste leden,

Onderstaande mail werd gisterenavond onverwacht door het FROS verstuurd.

Dit wil zeggen dat de schietstand in Heist Op Den Berg vanaf vanavond terug beperkt geopend zal zijn op de normale openingstijden op dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag en zondag, met uitzondering van de wettelijke feestdagen.

(donderdag aanstaande 13 mei gesloten)

Wat betekent de beperkte opening:

  • Enkel houders van een geldige en definitieve sportschutterslicentie mogen enkel schieten in het kader van het behalen van hun beurten.
  • Houders van een voorlopige sportschutterslicentie kunnen niet schieten omdat begeleiding en opleiding nog steeds verboden zijn.
  • Recreatieve schutters, enkel in het bezit van een model 4 en geen sportschutterslicentie kunnen nog niet schieten.

Een datum voor een volledige opening is nog niet bekend.

Er verandert momenteel niets aan de huidige regeling met betrekking tot de geldigheid van de voorlopige licenties en het te behalen aantal beurten.

MAIL FROS

“ De aangepaste federale FAQ’s COVID-19 laten vanaf 8/5/2021, mits voldaan is aan de van toepassing zijnde coronamaatregelen en protocollen, een beperkte opening van indoorschietstanden toe nl. enkel voor sportschutters voor het behalen van de verplichte schietbeurten in het kader van de regeling betreffende het sportschieten.

BEPERKTE OPENING INDOORSCHIETSTANDEN

ENKEL VOOR sportschutters én voor het behalen van de verplichte schietbeurten in het kader van de regelgeving betreffende het sportschieten.

Dat betekent dat in indoorschietstanden momenteel enkel houders van een definitieve sportschutterslicentie schietbeurten kunnen behalen.

In indoorschietstanden

  • Er kunnen dus momenteel geen praktische proeven worden georganiseerd.
  • En er kan geen opleiding van sportschutters doorgaan. De 1,5 meter (social distancing) kan immers bij de opleiding van sportschutters niet worden gegarandeerd.

Deze BEPERKTE opening van de indoorschietstanden heeft nog GEEN invloed op de uitwerking van de coronamaatregelen sportschieten die de Vlaamse Regering nam in haar besluit van 29/1/2021. Sommige van deze maatregelen zijn van toepassing op sportschutterslicenties uitgereikt tot uiterlijk 1 maand, respectievelijk 3 maanden na de opening van de schietstanden. Momenteel geldt een beperkte opening van de schietstanden.

Pas als de schietstanden RUIMER mogen openen, zal dit invloed hebben op de uitwerking van de coronamaatregelen sportschieten die de Vlaamse Regering nam in haar besluit van 29/1/2021.

Hierover communiceren we nog. Zo zal op dat moment ook duidelijk vermeld worden op welke datum uiterlijk 1 maand, respectievelijk 3 maanden na de opening van de schietstanden valt.